ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η VDL Bus & Coach και η ομάδα FAST κατασκευάζουν το πρώτο αστικό λεωφορείο που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το μυρμηκικό οξύ.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Menno Kleingeld, Διευθύνων Σύμβουλος της VDLETS, Max Weetzel, Max Aerts και Tim van Lohuizen, ομάδα FAST, Rémi Henkemans, Διευθύνων Σύμβουλος της VDL Bus & Coach

Η VDL Bus & Coach και η ομάδα FAST θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του πρώτου αστικού λεωφορείου του κόσμου που τροφοδοτείται με μυρμηκικό οξύ. Η ομάδα FAST, μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Eindhoven, παρουσίασε ένα μοντέλο αυτοκινήτου που τρέχει με μυρμηκικό οξύ, τον Ιανουάριο του 2016. «Έχουμε ρευστοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια", λέει ο Tim van Lohuizen της ομάδας FAST. "Και ανυπομονούμε για την πρόκληση της περαιτέρω ανάπτυξης του συστήματος μας για χρήση σε λεωφορεία VDL Bus & Coach."

"Συνεχώς ψάχνουμε για νέες τεχνολογίες που καθιστούν πιο εύκολο να επεκταθεί το φάσμα των μεταφορών με μηδενικές εκπομπές. Η μετατροπή του μυρμηκικού οξέος σε υδρογόνο είναι μία από αυτές τις υποσχόμενες νέες τεχνολογίες », λέει ο Menno Kleingeld, Διευθύνων Σύμβουλος της VDL ETS (EnablingTransportSolutions). Η VDL ETS επικεντρώνεται στη στρατηγική σημασία του E-Mobility και εκτελεί όλα τα έργα προ-ανάπτυξης στον τομέα των καινοτόμων λύσεων μεταφορών εντός της VDL Groep.

Υγρή ηλεκτρική ενέργεια

Το Μυρμηκικό οξύ, ή μεθανοϊκό οξύ, είναι μια χημική ουσία που εμφανίζεται και στη φύση. Ως χημικό προϊόν χρησιμοποιείται για διάφορες εφαρμογές. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Eindhoven έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για να μετατρέπουν γρήγορα και αποτελεσματικά το υδρογόνο σε υγρό μυρμηκικό οξύ και πάλι πίσω σε υδρογόνο. Το μυρμηκικό οξύ ως υγρός φορέας ενέργειας μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Υπάρχοντες σταθμοί πλήρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ενέργειας, γιατί ένα λεωφορείο που τρέχει σε μυρμηκικό οξύ δεν χρειάζεται να επαναφορτιστεί, αλλά γεμίζει με μυρμηκικό οξύ, όπως το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ με πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει μηδενικές εκπομπές βλαβερών αερίων και μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από ό, τι είναι σήμερα κοινό για τα οχήματα με εναλλακτικά συστήματα.

VDL Citea Electric

Το πρώτο λεωφορείο που θα χρησιμοποιήσει το μυρμηκικό οξύ κατά τη διάρκεια του 2016 είναι το VDL Citea Electric με μήκος 12 μέτρα. Η αρθρωτή κατασκευή της σειράς Citea καθιστά δυνατή την επιλογή από διάφορα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, πακέτα μπαταριών και των συστημάτων φόρτισης έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ο ιδανικός και βέλτιστος συνδυασμός για κάθε περιοχή ανάπτυξης. Ο αρθρωτός σχεδιασμός διευκολύνει επίσης τις αναγκαίες προσαρμογές για την λειτουργία με μυρμηκικό οξύ, χωρίς συνέπειες στην προσβασιμότητα, εσωτερική διαρρύθμιση ή στην άνεση.

Η ομάδα FAST

Η ομάδα FAST αποτελείται από περίπου 25 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Eindhoven. Αυτή η ομάδα των φοιτητών ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μυρμηκικό οξύ ως ανανεώσιμο, ρευστό, καινοτόμο φορέα ενέργειας. Η ομάδα ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, και μόλις τέσσερις μήνες αργότερα,, παρουσίασε στις 14 Ιανουαρίου 2016, το μοντέλο του αυτοκινήτου που τροφοδοτείται από τη νέα αυτή ανακάλυψη. Από τότε, η ομάδα FAST έχει οριστεί να εργαστεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας για να καταστεί κατάλληλο και για μεγάλα οχήματα. Επειδή η ομάδα FAST αγωνίζεται για ένα βιώσιμο κόσμο και πραγματικά θέλει να κάνει μια συνεισφορά, αποφασίστηκε να γίνει συνεργασία με VDL. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδας FAST σκοπεύει να αποδείξει ότι το μυρμηκικό οξύ είναι μια ελκυστική λύση για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Πνευματικά Δικαιώματα Bus & Coach Hellas © 2016. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος