ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο: VDL MidBasic Electric

Κατά τη διάρκεια της 66ης IAA Nutzfahrzeuge (Διεθνή έκθεση οχημάτων στη Γερμανία), η οποίο θα διεξαχθεί στις 22-29 Σεπτεμβρίου στο Αννόβερο της Γερμανίας, η VDL Bus & Coach θα παρουσιάσει το MidBasic Electric. Αυτό είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο από το εύρος μίνι και midi, ειδικά σχεδιασμένο για να μεταφέρει μικρό αριθμό επιβατών σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Το VDL MidBasic Electric, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο IAA, είναι ένα λεωφορείο κοινότητας με 8 + 1 καθίσματα. Το εξαιρετικά καινοτόμο, πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία Kreisel. Ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο κινητήρα και μπαταρίας, το VDL MidBasic Electric έχει εύρος 200 έως 300 χιλιόμετρα.

VDL MidBasic Electric

Το όχημα βάση για το VDL MidBasic Electric είναι ένα Mercedes Sprinter 3,5 τόνων. Η VDL Bus & Coach αντικαθιστά το ντίζελ σύστημα μετάδοσης κίνησης με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που βασίζεται σε υψηλής ποιότητας εξαρτήματα από διάφορους ευρωπαϊκούς προμηθευτές. Οι ηλεκτροκινητήρες έχουν ονομαστική ισχύ από 120 έως 150 kW. Το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Kreisel. Στα 4,6 kg / kWh, οι πατενταρισμένες μπαταρίες της Kreisel είναι εξαιρετικά ελαφριές, με χωρητικότητα 72 kWh ή προαιρετικά 92 kWh, με δυνατότητα να καλύψουν 200 έως 300 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες είναι ψύχονται με υγρό και βρίσκονται κάτω από το όχημα. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει απώλεια χώρου και το κέντρο βάρους παραμένει χαμηλό.

Χάρη στην έξυπνη θερμική διαχείριση, η ακτίνα 200 έως 300 χιλιομέτρων είναι επίσης εφικτή και σε ακραίες θερμοκρασίες. Επιπλέον, αυτή η έξυπνη θερμική διαχείριση προσφέρει δυνατότητες για την προθέρμανση ή / και ψύξη του εσωτερικού χώρου. Ταχεία φόρτιση είναι δυνατή με τον πρότυπο, ενσωματωμένο φορτιστή 22kW. Το βύσμα φόρτισης τύπου 2 Combo, το οποίο είναι ευρωπαϊκό πρότυπο για τη φόρτιση των επιβατικών αυτοκινήτων, διασφαλίζει ότι το VDL MidBasic Electric μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υποδομες που έχουν καθιερωθεί και συνεχώς επεκτείνονται για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει σχεδόν καμία ανάγκη να γίνει επένδυση σε ιδιωτική υποδομή φόρτισης.

Ένα καινοτόμο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS - Kinectic Energy Recovery System, 3 modes) εξαλείφει την ανάγκη του ρετάρντερ, μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη για συντήρηση του συστήματος φρένων.

 

Δοκιμαστική οδήγηση κατά τη διάρκεια του ΙΑΑ 2016

Η ανάπτυξη του VDL Mid Basic Electric είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών λεωφορείων με μηδενικές εκπομπές της VDL Bus & Coach. Το VDL Mid Basic Electric ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μικρής κλίμακας επιβατικών μεταφορών, ώστε και αυτό το τμήμα να μπορεί επίσης να επωφεληθεί από ένα καθαρό, ήσυχο και αποτελεσματικό λεωφορείο.

Κατά τη διάρκεια του IAA 2016, η VDL Bus & Coach θα παρουσιάσει το Mid Basic Electric, διαμορφωμένο  ως ένα λεωφορείο κοινότητας με 8 + 1 καθίσματα, δύο στο περίπτερο (Αίθουσα 11, περίπτερο αριθμός C37) και στον υπαίθριο χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν δοκιμαστική οδήγηση.



Πνευματικά Δικαιώματα Bus & Coach Hellas © 2016. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος